www.dedeugnietjes.nl

gastouderopvang De deugnietjes

Thema Zomer

27-07-2018

Zomerweek: Zon, zee & strand


Lekker spelen in ons gezellige zomerse hoekje met een muziekje van de minidisco op de achtergrond!


Teenslippers, zonnebrillen, bikini's/zwembroeken hebben we natuurlijk allemaal nodig als het zonnetje lekker schijnt. We hebben dan ook hard ons best gedaan met knutselen om wat moois ervan te maken..

Met verf de teenslippers op de voetjes verven, zomerbingo spelen en zomerspullen zoeken in de tuin


Deze week was het enorm warm dus hebben we natuurlijk extra veel verkoeling gezocht in het zwembadje!

14-07-2018

Zomerweek: Spetter spatter spater, wij spelen met water!!


Het zonnetje scheen lekker dus we konden genoeg wateractiviteiten doen..

We hebben de juiste kleuren balletjes gevangen uit het water, met water geschilderd, waterballonnen gegooid, bekertjes omgespoten met het waterpistool, een zwembadje gemaakt van de duplo, verf gespoten met de waterpistooltjes en een zonnetje geknutseld.

Thema onderwaterwereld

Binnen het thema onderwaterwereld ontdekte de kindjes wat er allemaal in de zee leeft..

We zijn aan de slag gegaan met de verschillende zeedieren; we hebben het gehad over welke dieren er in de zee leven, hoe ze eruit zien en verschillende zeedieren geknutseld.


Met een duikbril zijn we onder water gegaan om te ontdekken hoe het is om onder water te kijken.


Activiteiten bij het thema:
- Zinken en drijven

- Visjes vangen

- Zeedieren bevrijden uit een ijsblok


Thema Lente

23-04-2018

Themaweek de boerderij:

- Spelen met de Playmobil boerderij

- Met de varkentjes spelen in de modder

- Een bezoekje gebracht aan de kinderboerderij, eendjes en paardjes

- Raden welk geluid het dier maakt

- Dier + jong

- Boerderijdieren knutselen


17-04-2018

De afgelopen twee weken ging het over de kuikentjes uit het ei..


In het voorbeeldspel hebben we gezien dat de kip op een ei zat te broeden, we geluidjes uit het ei hoorde, het eitje krak! zei, open ging en er een kuikentje werd geboren..


We hebben zelf ook geoefend op een kuikentje te zijn. We liepen rond als een kuikentje en oefende in, uit, naast en onder het ei te zitten.

12-04-2018

Spelen met brooddeeg!

De kindjes gingen ontdekken wat je er allemaal mee kan.. We gingen voorzichtig voelen, erin duwen, erop slaan, kneden, rollen en stukjes maken. Vervolgens hebben we met takjes een nestje gemaakt voor de kuikentjes.

Thema Pasen

01-04-2018

De kindjes hebben hard gewerkt om een mooi paasmandje te knutselen. De paashaas heeft dit natuurlijk gezien en de mandjes gevuld met wat lekkers!


Er liggen eitjes in het gras!

Ik denk dat het de paashaas was...

Een eitje hier. Een eitje daar.

Dank je paashaas. Tot volgend jaar!

30-03-2018

Bij gastouderopvang De deugnietjes waren de afgelopen twee weken paashaasjes aanwezig. We hebben gesprongen als de paashaas, de eitjes verstopt en gezocht!


Ook hebben we de paastakken versierd, paasliedjes gezongen, paaseieren versierd met klei en de eieren op de juiste plek gelegd. We hebben natuurlijk ook voor de Pasen geknutseld door te kleuren, verven, plakken en prikken.

Thema Carnaval

08-02-2018

De afgelopen twee weken was het een groot carnavalsfeest!!

We hebben gedanst, gezongen, gesprongen, gek gedaan, ons verkleed, geschminkt en met confetti gespeeld. Het liedje clowntje heeft een rode neus was dan ook onze grote favoriet!!


Ook hebben wij als clowntje gespeeld die allemaal kunstjes deden op het koord. Zo moesten we over het koord lopen en deden we in het midden een kunstje, ook liepen we over het koord met een koker en een bal. Dit moesten we natuurlijk meerdere malen oefenen en hebben de emoties blij, boos, bang en verdrietig uitgebeeld en geoefend.


26-01-2018

Deze week stond in het teken van goochelen en toveren!


He, wat is dat nou?? er staan 3 toverhoeden op tafel. Ik zeg: 'we gaan vandaag toveren en ik wil graag een konijntje toveren!' We zwaaien met de toverstaf en zeggen de toverspreuk hokus pokus pilatus pas.. op. Maar als we onder de eerste toverhoed willen kijken horen we opeens 'woef, woef, woef'! dat was even schrikken zeg, zou dat het konijntje zijn? We gaan eens kijken.. nee het is een hondje. We zwaaien nogmaals met de toverstaf, zeggen de toverspreuk op en kijken onder de tweede toverhoed.. 'kwek, kwek, kwek'. Hoorde jullie dat, zou dat het geluidje van het konijntje zijn?? Maar nee er zit een eendje onder. We hebben dan nog een toverhoed over, zou daar dan het konijntje zitten.. We zwaaien weer met de toverstaf, zeggen de toverspreuk op maar we horen helemaal niks, stiekem gaan we kijken en JAA onder de laatste toverhoed zit het konijntje verstopt!!!


De kindjes hebben natuurlijk ook allemaal geoefend en wat zijn ze toch goede tovenaars! Wat hebben we een plezier gehad en wat waren ze trots als het gelukt was:)

19-01-2018

We zijn begonnen aan het thema 'spelen met de verkleedkist'

Deze week hadden we als onderwerp: het circus!


We hadden een circus-knuffel-dier die allemaal kunstjes deed; op commando zitten, koprollen, duikelen over een stang en door de hoepel springen. Na ieder kunstje verdiende het circus-knuffel-dier een applausje van de kinderen.


We waren zelf ook omgetoverd tot echte olifantjes en hebben allemaal kunstjes geleerd; van een olifantje nadoen door een slurf te maken en als een olifantje te lopen tot kunstjes doen op een krukje.


Bij het circus horen natuurlijk ook spelletjes en opdrachtjes. Zo hebben we een toren gebouwd van bekertjes-bordjes en kommetjes, ringwerpen en blikwerpen. Ook hebben we nog vormen geoefend en een circustent, leeuw en clowntje geknutseld.

Thema Kerstmis

Kerstmis is de gezelligste tijd van het jaar. We hebben dan ook onder het genot van een kerstmuziekje de groep versierd, samen de kerstboom opgezet en versierd met slingers en ballen.


We hebben van alles geknutseld (kerstbal, kerstklokje, kerstboom, kerstmuts en een rudolph). Ook hebben we spelletjes gespeeld m.b.t. de kerst.Thema Sinterklaas

Sinterklaasfeest


We hebben een super gezellige sinterklaasviering gehad samen met gastouderopvang Marian Corvers.


We hebben sinterklaasliedjes gezongen, gedanst op de muziek en sintsnoepgoed gegeten... Die
Sint en piet hebben ons natuurlijk gehoord en kwamen ons een bezoekje brengen!

28-11-2017

Vanmorgen hebben we een heerlijke pepernotencake gebakken.


Na de boterham keken we even naar een Sint en pietenaflevering toen er opeens heel hard op de deur werd gebonst!! Ohnee wie was dat nu?? We zijn snel gaan kijken.. Sinterklaas en zijn pieten zijn stiekem bij ons in de groep geweest en hebben wat lekkers en kadootjes gestrooid:)


24-11-2017

Deze week hebben we het ritueel van het schoentje zetten geoefend:

1. kleurplaat kleuren voor sint en piet

2. schoentje bij de haard zetten

3. kleurplaat in de schoen, een wortel en bakje water voor amerigo

4. sinterklaasliedje zingen

5. lekker slapen

6. Als de kindjes slapen komt pietje langs en stopt wat lekkers in de schoentjes

23-11-2017

Sinterklaas had me opgebeld want hij had nog een aantal hulppietjes nodig! Hebben wij nog een aantal pietjes die kunnen helpen?? Ja natuurlijk, we zijn meteen gaan oefenen!


Over de dagen lopen, door de schoorsteen kruipen, koprollen, paardje rijden en natuurlijk pakjes in de schoentjes bezorgen...


De pietjes hebben super goed geoefend en zijn geslaagd voor hun pietendiploma! De sint heeft er weer nieuwe hulp-pietjes bij.

#pietengym

17-11-2017

Deze week zijn we begonnen aan het thema Sinterklaas!

We hebben een aantal activiteiten gedaan:

- pepernootjes gebakken

- de stoomboot van sinterklaas geknutseld

- wij helpen de sint aan een baard (manipuleren met scheerschuim)

- pietenmutsen verven

- dansen zingen en springen

Thema Dit ben ik!

15-09-2017

Bij het thema 'Dit ben ik!' staat het lichaam centraal. We kijken naar de verschillende delen van het lichaam en gezicht; benoemen deze, wijzen ze aan en knutselen hierover. we kijken wat je met de verschillende lichaamsdelen kunt doen, we praten hierover en voeren een aantal opdrachtjes uit.


Maar dit is niet alles, we hebben nog veel meer gedaan zoals:

- De zelfredzaamheid gestimuleerd d.m.v. zelf aankleden, schoenen aandoen, jassen aandoen, plassen op de wc/potje en we hebben zelf de boterhammetjes gesmeerd.

- Op een geplastificeerd blad de tandjes leren poetsen.

- De nageltjes gelakt .en haartjes gemaakt.

Thema zomer

14-08-2017

Vandaag beginnen wij aan het thema zomer.

We hebben geluk met het weer dus zullen we lekker buiten spelen en spetteren in het water!


Activiteit om te manipuleren en ontdekken:

Ohjee het speelgoed zit vast in een blok ijs.. hoe krijgen we dat er nu uit?!?

We hebben van alles gedaan; met de handjes erover wrijven en voelen, een beetje warm water en zout erover strooien en met de waterpistooltjes (warm water) op het blok schieten en ja hoor na een tijdje is het gelukt en kwamen de speeltjes los van het ijs.

25-08-2017

De afgelopen twee weken hebben wij gewerkt aan het thema zomer.

We hebben verschillende activiteiten gedaan zoals: in het zand gespeeld, met wc-rolletjes zandkastelen gebouwd, van de duplo een zwembadje gemaakt, gepicknickt en tenten gebouwd.

Ook hebben wij natuurlijk nog zonnetjes, emmer-schepje-hark, bikini/zwembroek, slippers/teenslippers en strandballen geknutseld. 

28-08-2017

Het is zomer en het zonnetje schijnt lekker! En dan lusten wij wel een ijsje.


Bij gastouderopvang De deugnietjes is de ijswinkel geopend. We leren √≠jsco-man zijn en bedienen de gasten met overheerlijke ijsjes. De kindjes leren ijsco-man zijn en ijsjes opscheppen, in de rij te wachten, een ijsje uitkiezen, verschillende smaken ijs benoemen en betalen. De ijsjes kunnen we vervolgens lekker opeten aan de picknicktafel.

Thema onderwaterwereld

30-06-2017

Deze week zijn we begonnen aan het thema onderwaterwereld.


We hadden het deze week over zinken en drijven en hebben gekeken welke spulletjes op het water blijven drijven en welke spulletjes naar beneden zinken.


Ook hebben we nog een vis, kreeft en krab geknutseld.07-07-2017

We hebben deze week gevist. de kindjes probeerde met de hengel de visjes uit het water te halen.

Ook hebben we nog een kwal geknutseld.

Thema Pasen

14-04-2017

De afgelopen twee weken stonden alle activiteiten in het teken van de Pasen.

Wij waren natuurlijk echt paashaasjes en hebben binnen en buiten naar de paaseitjes gezocht, paaseieren versiert met klei en een activiteit gedaan om de eitjes op de juiste plek te leggen in de eierdoos. Natuurlijk moest er ook geknutseld worden voor de Pasen. Wij hebben dan ook een paashaas, paasei en paasmandje geknutseld.


De paashaas is ook nog bij ons langs geweest om de paasmandjes van deze lieve kindjes te vullen met wat lekkers!!

Thema lente

30-03-2017

We hadden deze week als onderwerp 'Het ei en de kuikentjes'.


De Picasso's hebben weer flink hun best gedaan op het knutselwerkje van het kuikentje dat uit het ei kwam. We hebben boekjes voorgelezen van dottie's eieren en dottie's kuikens.


We zijn gaan picknicken op het grasveld. Ook zijn we nog een gezellige ochtendwandeling gaan maken en hebben we een bezoekje gebracht aan onze eenden-vriendjes. Het was zo'n lekker weer dat we deze week extra veel buiten hebben gespeeld in het zonnetje.23-03-2017

Deze week stond in het teken van de boerderijdiertjes.

Het was heerlijk lenteweer dus we konden er lekker op uit. We zijn dan ook lekker gaan wandelen naar de paardjes. Ook zijn we een bezoekje gaan brengen aan de kinderboerderij om naar de diertjes te kijken.


We hebben ook fruitdiertjes gegeten en dieren cupcakejes gemaakt en lekker opgesmikkeld. Hmm, dat was smullen!


We hebben ook nog een aantal spelletjes gespeeld die in het teken stonden van de diertjes op de boerderij en een schaapje geknutseld.


17-03-2017

Deze week zijn we begonnen met het thema lente, met als onderwerp 'De bloemetjes en de bijtjes'.

Binnen dit thema hebben we ook allerlei activiteiten uitgevoerd:

- Bloemenzaadjes geplant

- Hyacinten geknutseld

- Bijtjes geknutseld

- Leg de plaatjes in de juiste volgorde van zaadje tot bloem

- snackjes gegeten in de vorm van tulpjes


Thema Carnaval

24-02-2017

Er is de afgelopen twee weken lekker gek gedaan bij gastouderopvang De deugnietjes, dit omdat alles in het teken stond van de carnaval!


Met carnaval mag je even iemand anders zijn, wij waren dan ook echte clowntjes die allemaal kunstjes deden op het koord. Zo moesten wij over het koord lopen en in het midden een kunstje doen, ook liepen wij over het koord met een koker en een bal. Dit moesten wij natuurlijk meerdere malen oefenen en hebben hierbij de emoties blij, boos, bang en verdrietig uitgebeeld en geoefend.


We hebben natuurlijk ook nog gedanst op de carnavalsmuziek, de polonaise gelopen, ons verkleed, geknutseld voor de carnaval en met de confetti en  serpentines gespeeld. Wat een prett!!


09-02-2017:

Deze week stond in het teken van goochelen en toveren. Wat vonden de kindjes het leuk en spannend!!


He, wat is dat nou? Er staan drie toverhoeden op tafel. Ik zeg; we gaan een konijntje toveren! We zwaaien met de toverstaf en zeggen de toverspreuk Hokus pokus, pilatus, pas... op en kijken onder de toverhoed, nee hier zit een hondje en vervolgens zit er een eendje onder de hoed. Maar onder de derde toverhoed komt het konijntje tevoorschijn:) Wat zijn ze toch trots als het gelukt is!!


Maar wat Samantha kan, kunnen die kindjes natuurlijk veel beter! We zijn dan ook allemaal super goede goochelaars/tovenaars!

Hiervan hebben we natuurlijk ook weer foto's gemaakt zodat jullie een indruk krijgen. Veel kijkplezier!!


03-02-2017:

Deze week hadden we als onderwerp Circus.


We hadden een circus-knuffel-dier die allemaal kunstjes deed, o.a. op commando zitten, koprollen, over de stang springen, duikelen en door de hoepel springen. Naar ieder kunstje verdiende het circus-knuffel-dier natuurlijk een applaus van de kindjes. Ook hebben we ons verkleed en gedanst op de carnavalsmuziek, met de ballonnen gespeeld, kleur- en vormactiviteiten, blikgooien, ringwerpen en een clown geknutseld. Wat is het toch leuk o...m al die zelf geplakte clowntjes te zien. En ook de allerkleinste kindjes knutselen bij gastouderopvang De deugnietjes.


30-01-2017:

Vandaag beginnen wij aan het thema carnaval. Het thema is onderverdeeld in verschillende onderwerpen zoals circus, goochelen/toveren en carnaval zelf!


De volgende activiteiten komen zoal aan bod:
- iemand anders zijn
- Dansen op de carnavalsmuziek...
- Springen en gek doen
- Schminken
- Verkleden
- Knutselen/ kleuren
- Themagerichte activiteiten
- Voorlezen


Wekelijks krijgen jullie d.m.v. een berichtje en foto's te zien welke activiteiten we gedaan hebben de afgelopen week

Wij zijn opzoek naar kinder-carnavalskleding (leeftijd 0-4 jaar) of accessoires zodat we ons lekker kunnen verkleden bij gastouderopvang De deugnietjes. Als jullie toevallig iets over hebben (te klein voor eigen kindjes) is het hier van harte welkom!